Jullie gaan trouwen: maar wanneer begin je met het plannen? En wat komt er allemaal bij kijken? Lees snel mijn handige tips voor een vliegende start.
Wanneer begin je met plannen?
Gemiddeld zijn bruidsparen een jaar bezig met het plannen van hun droombruiloft. De een neemt wat meer tijd, en de ander kan het misschien in 2 maanden. Hoe dan ook, je hebt even wat tijd nodig om alles te regelen.
Maar naast dat je zelf tijd nodig hebt om beslissingen te maken en uit te zoeken, is er nog iets om rekening mee te houden: de agenda van de leveranciers. De meeste mensen trouwen in de zomer waardoor de agenda van locaties, trouwambtenaren en fotografen snel vol zitten. Wacht dus niet te lang met alles in gang zetten.
Welke locatie kies je?
De meeste mensen beginnen het plannen van hun bruiloft met het zoeken van een locatie. Er zijn in Nederland vele locaties en er is voor ieder wat wils. Maar hoe weet je nu echt wat jullie droomlocatie is? Met behulp van mijn gratis ebook * klik* komen jullie tot de perfecte locatie.
Zoals je in het gratis ebook hebt gelezen, heb je het voor het kiezen van de locatie al over een datum, het budget en zelfs de gastenlijst.
Hoe vind je de leukste trouwleveranciers?
De basis gezet voor jullie dag? Dan komt nu de leuke klus om fantastisch leuke leveranciers te vinden die jullie dag compleet maken. Zonder bakker geen taart, zonder DJ geen party en zonder bloemist geen bruidsboeket.
Bepaal van te voren wat jullie belangrijk vinden. Gaat het om de stijl foto’s van de fotograaf of willen jullie zelf ook een klik hebben met de fotograaf? Gaat het om de smaak van de taart of ook om de looks? Op basis van wat jullie belangrijk vinden kunnen jullie contact leggen met de juiste mensen. Het is helemaal niet erg om bedrijven met elkaar te vergelijken. Zorg er alleen wel voor dat je altijd een reactie geeft aan leveranciers, ook als je er niet mee wilt samenwerken.
Hoe maak je een draaiboek?
Het draaiboek geeft stap voor stap aan hoe de dag verloopt. Je noteert wie, wat, en waar er iets gebeurd. De perfecte dag heeft een lekkere flow maar voelt niet gehaast aan. Het handigste is om eerst het tijdstip van de ceremonie te bepalen en dan naar voren/achter te gaan tellen om andere tijdstippen te bepalen. Zorg ervoor dat je alle details van de dag beschrijft zodat er op de dag zelf niks vergeten wordt. Denk bijvoorbeeld aan de ringen. Die heb je nodig bij de ceremonie, maar wie geeft ze aan? En wanneer krijgt die persoon de ringen? En neemt die ze ook al mee naar de ceremonie of liggen die ergens klaar?
Wanneer schakel je een weddingplanner of ceremoniemeester in?
Hoever jullie ook zijn, het is altijd mogelijk om een weddingplanner of ceremoniemeester in te schakelen. Zij kunnen jullie helpen met zoeken naar juiste leveranciers, overzicht houden in wat er nog gepland moet worden maar ook in wat er al gepland is. Een weddingplanner geeft jullie advies voor praktische maar ook emotionele zaken. Het is nogal wat om een verbintenis voor het leven aan te gaan en je wilt een perfecte dag, dat gaat niet zonder gevoelens en zorgen. Twijfel je of een weddingplanner of ceremoniemeester jullie kan helpen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.
Wat is mijn laatste tip?
Als laatste tip wil ik jullie, als weddingplanner, vooral meegeven dat het belangrijk is om de gedachte vast te houden waarom jullie gaan trouwen. Het gaat niet om hoe gaaf de trouwauto is, hoe intens lekker het vijf gangen diner is of tot hoe laat het feest duurde, het draait om jullie liefde en vergeet dat nooit!